Pompe de căldură Keyter Ziran Pro KWR cu agent frigorific R 290 (propan)

with 0 comment
Pompe de căldură Keyter Ziran Pro KWR cu agent frigorific R 290 (propan)

Ne bucurăm să vă informăm că noua gamă de pompe de căldură cu propanZIRAN PRO KWR a producătorului KEYTER, este acum disponibilă.

Caracteristici generale:

O pompă de căldură aer-apă inovatoare, optimizată pentru funcționarea în regim de încălzire și proiectată pentru agentul frigorific natural foarte eficient, R290 (propan), cu un potențial de încălzire globală (GWP) foarte scăzut, de numai 3.

ZIRAN PRO KWR foloseste compresoare semi-ermetice Bitzer, de ultimă generație, cu pistoane, avand turația controlată prin tehnologie inverter, concepute special pentru a funcționa cu acest tip de agent frigorific.
 

Pompele de căldură ZIRAN PRO KWR utilizează o cantitate redusă de agent frigorific și sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic în modul de încălzire.

Gamă largă de funcționare:
- apă caldă la 70oC, pentru o temperatură exterioară de până la 0oC
- apă caldă la 60oC, pentru o temperatură exterioară de până la -15oC
- în modul de răcire: temperatură de ieșire a apei între -15oC și 25oC, pentru o temperatură exterioară de până la 55oC

Opțiuni pentru un nivel de zgomot redus.

Elementele de siguranță sunt montate în varianta standard.

 

Gama de capacități și modele

9 modele în 4 șasiuri, cu o gamă largă de capacități:
Capacitate de răcire de la 33 la 194 kW, cu o temperatură de intrare/ieșire a apei de 12/7oC la o temperatură a aerului exterior de 35oC.
Capacitate de încălzire de la 41 la 253 kW, cu o temperatură de intrare/ieșire a apei de 30/35oC la o temperatură a aerului exterior de 7oC.

Versiuni disponibile

Gama de pompe de căldură este disponibilă numai în versiunea reversibilă.

Versiunea doar pentru răcire nu este disponibilă în prezent. Vă rugăm să ne contactați dacă aveți nevoie de versiunea doar pentru răcire.

 

În conformitate cu ErP 2021

Respectă cerințele Ecodesign 2021 pentru pompele de căldură (Regulamentul (UE) 813/2013), cu valori de eficiență energetică sezonieră cu mult peste cele minime impuse de această directivă:

Eficiența energetică sezonieră în regim de încălzire Ƞs,h (SCOP)

Cu verde: Valorile Ƞs,h din gama KWR

Cu gri: valorile Ƞs,h stabilite prin Regulamentul (UE) 2013/2013 privind proiectarea ecologică pentru aplicațiile de confort

Ƞs,h până la 163%

 

Carcasa

Unitatea este fabricată cu un șasiu autoportant din oțel galvanizat cu un conținut ridicat de zinc, iar toate piesele mașinii sunt tratate cu o vopsea poliesterică polimerizată în cuptor.
Proiectată pentru instalare în exterior, cu acces complet la interiorul unității pentru întreținere prin intermediul unor panouri detașabile.
Toate unitățile dispun de compresoare și componente de răcire într-un compartiment panou închis, neizolat, ca standard.
Compartimentul standard pentru componentele hidraulice este furnizat fără panouri.


 

Ventilatoare

Ventilatoare axiale cu tehnologie EC și o duză curbată integrată pentru un consum minim de energie, niveluri scăzute de zgomot și control electronic al condensării.

Baterii de schimb de căldură
Bateria exterioară standard este formată din serpentine de condensare cu țevi de cupru și aripioare de aluminiu, montate în configurație în V.
Sunt disponibile toate opțiunile de protecție a bateriei: acoperire cu poliuretan, acoperire Blygold și baterii Cu-Cu.

Compresoare

Noile compresoare inverter, semi-ermetice, cu piston de ultimă generație, special dezvoltate și optimizate pentru a funcționa cu agentul frigorific R290.

Tehnologia cu piston inverter utilizează un VFD pentru a obține un control mai mare al capacității de putere și, prin urmare, pentru a crește eficiența energetică sezonieră.

Compresoare cu piston cu inverter cu acționare cu frecvență variabilă.

 

Valvă de expansiune

Valvă de expansiune electronică standard, pentru a îmbunătăți eficiența energetică a unității.

Schimbătoare de căldură

Schimbătoare de căldură cu plăci din oțel inoxidabil AISI 316L brazate cu cupru și izolate termic, cu un schimbător în plăci pentru fiecare circuit de refrigerant.

Agent frigorific

Gama este concepută pentru refrigerantul natural R290 (propan), care este un agent frigorific foarte ecologic:

- fără impact asupra stratului de ozon, cu potențial zero de epuizare a stratului de ozon (ODP 0).
- nu are practic nicio contribuție la încălzirea globală, având în vedere că are un potențial de încălzire globală de doar 3 (GWP 3).
- agent frigorific cu eficiență termodinamică ridicată.

Clasificare de siguranță: A3 (toxicitate scăzută și foarte inflamabil)

Din cauza inflamabilității sale ridicate, utilizarea sa în Europa face în prezent obiectul unor reglementări privind limitele de încărcare a agentului frigorific în funcție de aplicație și de locul de instalare.

Unitățile sunt proiectate și construite în conformitate cu cele mai recente reglementări europene în materie de siguranță, cum ar fi standardul spaniol și european UNE-EN 378:2017, Sisteme de refrigerare și pompe de căldură. Cerințe de siguranță și de mediu. Partea 2: Proiectarea, construcția, testarea, marcarea și documentația, precum și cele mai recente norme de siguranță pentru instalațiile de refrigerare.

În conformitate cu standardul UNE EN-378:2017, există trei categorii de acces la echipament
(a: general; b: supravegheat; c: autorizat) care, împreună cu categoria de amplasare a acestuia, determină sarcina maximă admisibilă pe circuit în echipamentele cu R290.
 

Următorul tabel de sinteză prezintă aceste limite:

Categorie de acces (1)

Clasa de amplasament (2)

Încărcare maximă admisibilă pe circuit (kg)

a

general

III

5

b

supravegheat

10

c

autorizat

nerestricționat

 

(1) Categorii de acces conform UNE EN-378:2017 capitolul 5.1.1.

(2) Clasa de amplasament în conformitate cu UNE EN-378:2017 capitolul 5.3. Unitățile Ziran Pro KWR sunt clasificate în categoria III pentru instalare în exterior

Proiectarea unității este optimizată pentru o încărcătură redusă de agent frigorific:

Prin urmare, upompele de căldură Ziran Pro KWR pot fi instalate în zone cu acces supravegheat (b) pentru o sarcină care nu depășește 10 kg pe circuit sau în zone cu acces autorizat.

Pentru un plus de siguranță, unitățile Ziran Pro KWR includ în mod standard un detector de scurgeri de refrigerant, care asigură activarea funcțiilor de siguranță corespunzătoare în unitate în cazul unei scurgeri de agent frigorific, prevenind astfel pericolele.

În plus, ca dotare standard, dispune de un ventilator ATEX care este conceput pentru a extrage gazul refrigerant din interiorul incintei unității în cazul unei scurgeri.


Ventilator ATEX pentru extragerea gazelor refrigerante
 

Cu toate acestea, este important de reținut că, în cazul acestui tip de agent frigorific, siguranța este asigurată numai dacă sunt respectate cu atenție instrucțiunile furnizate în manualul de întreținere al unității și toate reglementările aplicabile și reglementările locale.

În caz contrar, există riscul de a deteriora materialul și, prin urmare, de a crea un pericol pentru oameni. Instalarea, punerea în funcțiune, repararea și întreținerea unității trebuie să fie efectuate de către personal calificat, cu o pregătire adecvată în ceea ce privește agentul frigorific R290, normele de siguranță și procedurile adecvate pentru lucrul cu acest agent frigorific, în conformitate cu UNE EN 378-4:2017.

Tabloul electric

Tabloul electric de putere și distribuție este dotat cu un întrerupător principal, conexiune generală de legare la pământ și întrerupătoare pentru compresoare, ventilatoare și pompe.
Tabloul conține un releu standard de control al fazei, cu controlul sensului de rotație a fazelor și controlul asimetriei fazelor.
Panoul electric a fost proiectat și instalat într-un compartiment separat de circuitul frigorific.

În proiectarea panoului electric pentru această gamă, funcționarea la temperaturi ridicate și ventilația forțată în panoul electric sunt considerate standard, prevenind defecțiunile componentelor electrice datorate funcționării unității la temperaturi exterioare ridicate.

Control electronic

Unitățile KEYTER ZIRAN PRO KWR dispun de un sistem de control electronic modular programabil AQUAMATIX de ultimă generație.

Un terminal de utilizator Climatix HMI este, de asemenea, inclus pentru controlul AQUAMATIX, precum și o interfață de comunicare RS485 pentru comunicarea ModBus.

Versiuni hidraulice

Disponibile cu sau fără kit hidraulic (versiuni S/P/H).
Seriile KWR 1, 2 și 4 au aceleași dimensiuni pentru toate versiunile hidraulice S/P/H. Doar seria KWR 3 are un șasiu pentru versiunile S/P și un șasiu diferit, mai mare, pentru versiunea H.

Recuperare parțială

Este disponibilă opțional recuperarea parțială pentru apă caldă menajeră, prin intermediul unui schimbător de recuperare a căldurii de condensare. De asemenea, este disponibilă o pompă opțională în circuitul de recuperare.

FreeCooling integrat

Această caracteristică opțională nu este încă disponibilă.
Ea va fi dezvoltată într-o a doua fază a acestui proiect.

Opțiuni de reducere a nivelului sonor

În cazul instalațiilor în care nivelul de zgomot trebuie să fie sub valoarea standard a unității, sunt disponibile următoarele opțiuni de reducere a nivelului de zgomot:

  • Panou sandwich din vată minerală de 20 mm pentru compartimentul de răcire, care reduce nivelul de zgomot produs de compresoare.
  • Scăderea turației ventilatorului la 60%, reducând astfel nivelul de zgomot produs de ventilatoarele exterioare.

În acest caz, deoarece fluxul de aer exterior este redus în serpentine, se modifică limitele de operare ale unității, astfel încât este necesar să verificați limitele de operare corespunzătoare din fișa tehnică a unității.

Limite de operare:

Mod de răcire

Zona albastră: zona de operare a unității la încărcare completă.
T1 = temperatura de ieșire a apei (oC).
T2 = temperatura bulbului uscat al aerului exterior (oC).

Pentru temperaturi mai mici de +5°C, ocazional pot fi atinse temperaturi sub punctul de îngheț al apei, astfel încât este necesară o soluție de glicol și apă (mono-etilenglicol sau mono-propilenglicol).

Modul de încălzire

Zona portocalie: zona de operare a unității la încărcare completă.
T1: Temperatura bulbului umed al aerului exterior (WB oC).
T2: Temperatura apei de ieșire (oC).

 

Este important să rețineți că diagramele de operare prezentate aici se referă la unitatea care funcționează la sarcină maximă. Pentru alte condiții de funcționare a unității, trebuie să consultați graficul de funcționare pentru acele condiții.

 

Modul de selectie

Pentru alegere și configurare, precum și pentru orice altă informație tehnică sau comercială puteți apela fără rezerve la departamentul tehnic al firmei Euroconfort Grup, importator exclusiv al produselor Keyter pe piața din România.

EUROCONFORT GRUP - un parteneriat de încredere

Suntem o companie tânără, dinamica și în plină dezvoltare având competența și experiența necesare pentru asigurarea unor servicii de înaltă calitate și profesionalism.

DETALII CONTACT

Str. Dezrobirii nr. 59, Complex Allegria Residence, com. Glina - jud. Ilfov
MOB: +40 740 25 28 85
MOB: +40 741 22 66 22

PROGRAM

Online vă stăm la dispoziție 24 ore / 24.

La birou programul este:

  • Luni-Vineri: 09.00 - 16.30
  • Sambata - Duminica: Inchis